Verbeter gericht de luchtkwaliteit en het binnenklimaat van jouw gebouw met Air

Hoe gezond is het binnenklimaat binnen mijn gebouw? Op welke manier kan ik de luchtkwaliteit betrouwbaar meten? Wat is de oorzaak van de concentratieproblemen?

Krijg grip op een gezond binnenklimaat met Building Insight Air

  • Real-time inzicht in luchtkwaliteit
  • Zichtbaar in elke ruimte voor elke gebruiker met eenvoudige QR-code
  • Waarschuwing via mail of sms bij overschrijden grenswaardes
  • Onderbouwd advies voor verbeteren binnenklimaat
  • Beter presterende werknemers of gebouwgebruikers door meer comfort op de werkvloer   
Vraag direct een offerte aan

Waarschuwingen bij hoge CO2 waardes, een verbeterde luchtkwaliteit en een gezond binnenklimaat met Air

De verschillende modules van Building Insight geven jou inzichten in de data uit bronnen in en rondom jouw gebouw. De module Air focust op de kwaliteit van de lucht en het binnenklimaat en de effecten hiervan op de gebouwgebruikers. Met deze module krijg jij volledige inzage in de gezondheid van kantoren en ruimtes. 

Dat betekent het volgende in de praktijk

 

Transparantie

Air maakt desgewenst luchtkwaliteit zichtbaar voor alle gebouwgebruikers, in elke ruimte. Scan de QR-code en je weet precies waar je aan toe bent wat betreft het binnenklimaat.

Meldingen

Met deze module ontvang je direct een melding via SMS wanneer grenswaarden overschreden worden. Bijvoorbeeld door een hoge piek in het CO2-gehalte. 

 

Realtime inzicht

 

Geen momentopname, maar realtime inzicht in de waardes (bijvoorbeeld aerosolen, luchtvochtigheid, temperatuur, CO2) in een ruimte. Facilitaire professionals kunnen bovendien in realtime de kwaliteit monitoren van alle ruimtes. 

 

Gericht acteren

Investeer onderbouwd in ventilatie en klimaat en neem direct maatregelen bij slechte luchtkwaliteit. De inzichten zijn gekoppeld aan uit  te voeren acties en de juiste expertise kan direct aangehaakt worden. 

 

Wat zeggen onze gebruikers van deze module?

“Adequaat reageren op basis van data”, dat is wat Air voor Marco König, directeur van daltonschool De Kleine Wereld, betekent. Leraren kunnen continu de stand van zaken bijhouden en krijgen zelfs een SMS bij een plotselinge stijging van het CO2-gehalte. Bovendien krijgt facilitair personeel inzicht in alle luchtkwaliteitgegevens. Building Insight | Air geeft hen daarmee de mogelijkheid om het klimaat per ruimte gericht te verbeteren en, waar nodig, te werken aan structurele oplossingen.

Directeur Evert Leideman van DeltaWonen wijst juist op de eenvoud van het systeem: “Het is een klein kastje met een QR code erop. Daar houd je je telefoon voor met de camera geopend, waarop je naar een site gaat waar je direct de waardes van die ruimte af kunt lezen. Daardoor weten gebruikers of het verantwoord is om in die ruimte te zijn of niet.” Air geeft DeltaWonen volgens de directeur heel veel rust en geeft vertrouwen en veiligheid aan onze medewerkers.

Combineer de inzichten van verschillende modules en krijg een totaaloverzicht

De module Air geeft belangrijke inzichten over de luchtkwaliteit binnen jouw gebouw. Door de module te combineren met onze andere modules kun je belangrijke verbanden leggen en een nog duidelijker beeld vormen van de status en en rond jouw gebouw.

Daarnaast halen wij zo veel mogelijk data uit elke databron. Zo kan data uit klimaatsensoren gebruikt worden om inzicht te geven in de luchtkwaliteit, maar ook om potentiële besparingen in te schatten. Combineer inzichten, bekijk onze modules

Wil jij ook de voordelen en het inzicht dat Air geeft?

Maak een kennismakingsafspraak met het Unica Innovation Center en ontdek de mogelijkheden van Building Insight voor jouw en je organisatie. Bel 033-2478089, stuur een e-mail of vul eenvoudig het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.  
Usecases
Air Insight

Erasmus MC heeft ruimtegebruik geoptimaliseerd met Building Insight

Tijdens de corona pandemie werd langzaamaan duidelijk dat luchtkwaliteit binnen ruimtes een rol speelt in de verspreiding van het Covid-19. Zorginstellingen zoals het Erasmus MC te Rotterdam namen maatregelen om een hoge luchtkwaliteit te garanderen.

Maar hoe kan een instelling technische informatie over de luchtkwaliteit eenvoudig uitlezen en gebruiken? En hoe kunnen ze de gebruikers op de hoogte houden? Building Insight biedt de oplossing!

Erasmus MC

Het Fashion For Good museum wordt het duurzaamste monumentale gebouw in Nederland

De weg naar het duurzaamste monumentale pand van Nederland. Het Fashion for Good museum gaat ervoor! Lees in deze case alles over onze bijdrage.

Fashion for Good