Krijg grip op het energieverbruik met Building Insight | Energy

Wil je meer inzicht krijgen in het energieverbruik van je bedrijfspand? Ben je op zoek naar manieren om energiestromen te analyseren en te optimaliseren? Ontdek het besparingspotentieel binnen jouw gebouw met Building Insight Energy.

  1. 1. Inzicht in het totale energieverbruik in en rondom jouw gebouw.
  2. Overzicht van zelfopgewekte energie en energie van energieleveranciers.
  3. Voorkom uitval van apparatuur dankzij real-time inzicht in energieverbruik.
  4. Voldoe aan alle EBS-eisen.
  5. Bespaar door processen slimmer in te richten.  


Met Building Insight Energy wordt het beheer van je energieverbruik eenvoudiger en efficiënter.

Met de energy module krijg je gedetailleerd inzicht in het energieverbruik binnen en buiten je gebouw. Je kunt precies zien hoeveel energie je zelf opwekt, bijvoorbeeld met zonnepanelen, en hoeveel energie je van energieleveranciers afneemt. Bovendien ontvang je direct meldingen bij onverwachte patronen, zodat je snel kunt ingrijpen.  

Voeg een EMS toe voor dieper inzicht en meer controle

Wil je nog dieper inzicht en meer controle? Voeg dan een EMS toe (Energy Monitoring System). Een EMS is een geavanceerd systeem waarmee je het energieverbruik van je gebouw kunt monitoren, beheren en optimaliseren. De belangrijkste functies van een EMS zijn: 1. Monitoring: Verzameling van gegevens over het energieverbruik. 2. Analyse: Identificatie van trends, patronen en afwijkingen voor inzicht en besparingsmogelijkheden. 3. Rapportage: Generatie van rapporten en dashboards voor het monitoren van doelstellingen en het informeren van belanghebbenden. 4. Beheer: Aanbevelingen voor energiebesparende maatregelen en afstandsbediening van apparatuur. 5. Compliance: Nauwkeurige gegevensregistratie en rapportage om te voldoen aan wettelijke verplichtingen.  

Met Building Insight Energy en een EMS krijg je een holistische benadering van energiemanagement, waardoor je kosten kunt besparen en milieudoelstellingen kunt behalen. Bovendien bereidt Building Insight je voor op de GACS vereisten.

Meer informatie GACS vereisten

Liever direct een totaaloverzicht van alle data in en rondom jouw gebouw?

Combineer de 6 modules van Building Insight tot de meest ideale oplossing.

Waarom Dusseldorp BMW dat doet?

“Een vestigingsdirecteur moet niet met het pand bezig zijn, maar met de verkoop van auto’s. Building Insight biedt mij de tool om te ontzorgen, preventief de gebouwen te beheren en gericht aan kostenbeheersing te werken.” Michiel Puyenbroek van Dusseldorp Automotive. Het hele interview vind je in ons jaarverslag.

Maak een kennismakingsafspraak met Unica Building Intelligence en ontdek de mogelijkheden van Building Insight voor jou en je organisatie. Bel 033-2478089, stuur een e-mail of vul eenvoudig het contactformulier in. Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.  
Usecases
Air Insight

Erasmus MC heeft ruimtegebruik geoptimaliseerd met Building Insight

Tijdens de corona pandemie werd langzaamaan duidelijk dat luchtkwaliteit binnen ruimtes een rol speelt in de verspreiding van het Covid-19. Zorginstellingen zoals het Erasmus MC te Rotterdam namen maatregelen om een hoge luchtkwaliteit te garanderen.

Maar hoe kan een instelling technische informatie over de luchtkwaliteit eenvoudig uitlezen en gebruiken? En hoe kunnen ze de gebruikers op de hoogte houden? Building Insight biedt de oplossing!

Erasmus MC

Het Fashion For Good museum wordt het duurzaamste monumentale gebouw in Nederland

De weg naar het duurzaamste monumentale pand van Nederland. Het Fashion for Good museum gaat ervoor! Lees in deze case alles over onze bijdrage.

Fashion for Good