Krijg grip op het energieverbruik binnen jouw bedrijfspand met Building Insight | Energy

Wat is het energieverbruik binnen mijn bedrijfspand? Hoe kan ik energiestromen in kaart brengen en analyseren? En hoe krijg ik volledig en eenvoudig inzicht in het besparingspotentieel binnen mijn gebouw?

Met Building Insight krijg jij inzicht in de data uit gebouwen en kun jij efficiënt handelen. Onze module Energy legt hierbij de focus op het energieverbruik binnen jouw pand.  

Meet het energieverbruik binnen je bedrijfspand en krijg met Building Insight inzicht in jouw prestaties

Met deze module krijg je inzicht in het energieverbruik (stroom en gas) in en rondom jouw gebouw. Bovendien krijg je overzicht in de hoeveelheid energie die jij zelf opwekt met bijvoorbeeld zonnepanelen en de hoeveelheid energie die je van energieleveranciers gebruikt. Zien wij onverwachte patronen, dan ontvang je hier een melding over.

Wat betekent dat in de praktijk?

Bespaar geld
Bespaar energie en daarmee geld, bijvoorbeeld door een ander contract af te sluiten, je aansluiting aan te passen en onnodig verbruik te ontdekken.

Krijg inzicht in verbruik
Detecteer onnodig verbruik en energievreters, krijg inzicht in de energie die je opwekt en bespaar door processen slimmer in te richten.

Voorkom falende apparatuur
Voorkom met Energy het kapotgaan van belangrijke apparatuur dankzij realtime inzicht van energieverbruik. 

Voldoe aan de EBS eisen
Met de energiemodule voldoe je aan de Energieregistratie en bewakingssysteem eisen die voor bepaalde organisaties verplicht zijn. 

Neem contact op voor meer informatie

Hoe Dusseldorp BMW data inzet om meer uit haar vastgoed te halen met Building Insight

De autoshowroom van Dusseldorp BMW in Oostzaan is een klimaatneutraal gebouw voorzien van de laatste technische snufjes. “Dankzij die uiteenlopende systemen kunnen wij actief handelen, maar we willen proactief handelen en vooruitkijken. Kunnen we met de opgeslagen energie bijvoorbeeld het pand de volgende ochtend starten?” Om alles uit die technische extra’s te halen gingen zij met de specialisten van Building Insight om tafel. Dat betekent minder verlies van kostbare tijd, meer en goed inzicht en optimale bedrijfsprocessen.
“Een vestigingsdirecteur moet niet met het pand bezig zijn, maar met de verkoop van auto’s. Het dashboard biedt mij de tool om te ontzorgen, preventief de gebouwen te beheren en gericht aan kostenbeheersing te werken.” - Michiel Puyenbroek van Dusseldorp Automotive. 

Combineer modules om een totaaloverzicht te krijgen van alle data in en rondom jouw gebouw

De module Energy van Building Insight helpt jou om:

  • Grip te krijgen op jouw kosten en performance en gegronde beslissingen te maken als het gaat om energieverbruik.
  • Problemen zoals sluimerverbruik en storingen zo snel mogelijk te detecteren en te verhelpen.
  • Acties en optimalisaties voor te stellen en hier de juiste expertise voor aan te haken.
  • Inzicht te krijgen in jouw co2 footprint en plek op de co2 prestatieladder.

Maar de echte kracht van Building Insight ligt in het combineren van de modules. Als jij daar gebruik van maakt, heb jij een totaaloverzicht van alle data in en rondom jouw gebouw en grip op alle bijbehorende processen. Zie als voorbeeld de case van Dusseldorp BMW, waar meerdere modules (o.a. Energy en Mobility) gecombineerd worden voor complete inzichten.

Bekijk de rest van onze modules op deze pagina en ontdek welke module(s) perfect aansluiten op jouw gebouw.