Krijg grip op de bezettingsgraad binnen jouw gebouw met de module Occupancy

Worden de ruimtes binnen jouw pand of kantoor optimaal gebruikt? Kunnen de gebruikers van jouw gebouw gewenste ruimtes reserveren? En worden bepaalde ruimtes intensiever gebruikt dan anderen?

Het zijn vragen die jij jezelf als facility manager, gebouweigenaar of -beheerder vast wel eens gesteld hebt. Maar hoe krijg je inzicht in de bezetting van ruimtes binnen bijvoorbeeld kantoren of ziekenhuizen? De module Occupancy gebruikt aanwezige data om dit inzicht te bieden. Bovendien kunnen we de module koppelen aan reserveringssystemen.

Ontdek hoe de inzichten van Occupancy jou helpen grip te krijgen op de bezetting van jouw gebouw!

Vraag direct een offerte aan

Bespaar kosten, anticipeer op leegstaande of overvolle ruimtes en reserveer ruimtes met Occupancy

Elke module van Building Insight biedt inzicht in een andere zaak in of rondom jouw gebouw. De module Occupancy geeft inzicht in het gebruik van jouw vastgoed, gebouwen, ruimtes, locaties of kantoren. 

Wat betekent dat in de praktijk?

Inzicht in de bezettingsgraad

Gebruik kantoren of bijvoorbeeld ziekenhuiskamers slimmer op basis van inzicht in de bezettingsgraad van ruimtes.

Anticipeer op leegstand

Herken patronen in bezetting, zoals overbezetting op maandag en lege kantoren op vrijdag, en anticipeer hierop. 

Koppel jouw reserveringssysteem

Laat medewerkers zelf ruimtes reserveren via jouw reserveringssysteem. Koppel dit aan de Occupancy module, zodat je ruimtes automatisch kan vrijgeven als ze niet worden gebruikt. 

Bespaar op kosten

Zijn ruimtes de hele dag verwarmd of gekoeld, maar worden ze niet gebruikt? Bespaar op energieverbruik door inzichten in het klimaat te koppelen aan inzicht in ruimtegebruik.

 

Dit zegt Gerard de Groot van het Erasmus MC over het gebruik van Occupancy en wat het hen opleverde

De afdeling Vastgoedbeheer van het Erasmus MC gebruikt Building Insight. Met de modules Air en Occupancy krijgen zij inzichten in het gebruik van diverse ruimtes.

Volgens Gerard de Groot, adviseur technische automatisering bij het Erasmus MC, is het inzicht in de ruimtecondities waardevol: “De combinatie van data, zoals CO2-waardes en temperatuur, aangevuld met de werkelijke bezetting, geeft een beter beeld van het ruimtegebruik."

Ook buiten het installatiebeheer ziet hij kansen voor Occupancy. Gerard: “Dan kan bijvoorbeeld worden vastgesteld wanneer een vergaderruimte kan worden vrijgegeven, of hoeft een ruimte niet schoongemaakt te worden als die niet gebruikt is.” Belangrijk volgens Gerard, want flexwerken wordt een vraagstuk waar veel meer organisaties steeds meer mee te maken gaan krijgen.

Biedt de Occupancy module ook voor jou de oplossing voor ruimtebeheer in jouw gebouw?

Neem contact op voor meer informatie
Usecases
Air Insight

Erasmus MC heeft ruimtegebruik geoptimaliseerd met Building Insight

Tijdens de corona pandemie werd langzaamaan duidelijk dat luchtkwaliteit binnen ruimtes een rol speelt in de verspreiding van het Covid-19. Zorginstellingen zoals het Erasmus MC te Rotterdam namen maatregelen om een hoge luchtkwaliteit te garanderen.

Maar hoe kan een instelling technische informatie over de luchtkwaliteit eenvoudig uitlezen en gebruiken? En hoe kunnen ze de gebruikers op de hoogte houden? Building Insight biedt de oplossing!

Erasmus MC

Het Fashion For Good museum wordt het duurzaamste monumentale gebouw in Nederland

De weg naar het duurzaamste monumentale pand van Nederland. Het Fashion for Good museum gaat ervoor! Lees in deze case alles over onze bijdrage.

Fashion for Good