Building Insight en Unica

Building Insight is een initiatief van Unica, een van de grootste technisch dienstverleners van ons land.

Over Unica

Als dé allround technisch dienstverlener van Nederland en trendsetter in duurzame innovaties, spant Unica zich in om vraagstukken op het gebied van technologie in de gebouwde omgeving op te lossen. Denk aan het toepassen van oplossingen op het gebied van installatietechniek, energie, ICT, internet of things (IoT) en smart buildings die bijdragen aan functionele, gezonde en veilige leef- en werkomgevingen. Unica zet de wensen en behoeften van klanten om in een kwalitatieve oplossing op maat. Met een slagvaardig netwerk van negen bedrijvenclusters en meer dan 4.600 medewerkers behoort Unica tot de grootste technisch dienstverleners van Nederland.

Unica Innovation Center

Om de innovatiekracht van het bedrijf te versterken startte Unica in 2019 als een van de eerste technisch dienstverleners met een Innovation Center. Deze strategische afdeling is onder meer opgericht om innovaties in de gebouwde omgeving te realiseren. Building Insight is ontwikkeld door het Unica Innovation Center en is een digitaal en open platform dat alle relevante data uit gebouwbeheersystemen, sensoren, slimme meters, toegangssystemen en apps van gebruikers verzamelt.

Het Unica Innovation Center werkt continu door aan nieuwe functionaliteit van het platform, zoals het verbeteren van het comfort, de bepaling van de juiste looproutes in kantoor- of retail-omgevingen, het mogelijk maken van efficiëntere schoonmaak in gebouwen. Met dergelijke informatie kan beter worden geanticipeerd op de te verwachten bezetting van een ruimte of gebouw. De sensoren waar de Air module van Naast inzicht verkrijgen in de luchtkwaliteit, gaat Building Insight in de toekomst ook inzicht geven in talrijke andere ruimtecondities. Hierdoor kan de investering later ook bijdragen aan een comfortabeler binnenklimaat, slim sturen van gebouwen en het meten van bezetting.

Zie www.unica.nl voor meer informatie.      

Contactgegevens

De Wel 15
3871 MT | Hoevelaken

T: 033-2478080
E: buildinginsight@unica.nl

Usecases
Air Insight

Erasmus MC heeft ruimtegebruik geoptimaliseerd met Building Insight

Tijdens de corona pandemie werd langzaamaan duidelijk dat luchtkwaliteit binnen ruimtes een rol speelt in de verspreiding van het Covid-19. Zorginstellingen zoals het Erasmus MC te Rotterdam namen maatregelen om een hoge luchtkwaliteit te garanderen.

Maar hoe kan een instelling technische informatie over de luchtkwaliteit eenvoudig uitlezen en gebruiken? En hoe kunnen ze de gebruikers op de hoogte houden? Building Insight biedt de oplossing!

Erasmus MC

Het Fashion For Good museum wordt het duurzaamste monumentale gebouw in Nederland

De weg naar het duurzaamste monumentale pand van Nederland. Het Fashion for Good museum gaat ervoor! Lees in deze case alles over onze bijdrage.

Fashion for Good